Hulsig Station
Vis på kort
Skrædderstien 4, Hulsig Opført år: 1890
Filmfoto


Hulsig Station

Beskrivelse:
Ved banens anlæggelse opførtes der i Hulsig et vogterhus forsynet med ventesal. Huset er på samme vis som Højen station ombygget efter tegninger af arkitekten Ulrik Plesner i 1922-24, hvor også det lille pakhus opførtes.
Beboelseshusets sidefløj er tilføjet efter at Skagenshanen solgte stationshuset omkring 1970.


Hulsig Station omkring 1910 (Foto: Erik Andersen, Stenløse)

Beskrivelse:
Hulsig stationsbygning er omhygget til ukendelighed. På vestre langside er indrettet købmandsforretning i en skummende tilbygning med heltag og store ruder. Ved sydgavlen var tidligere en lille udbygning som på Højen station. Over den sorte fremspringende sokkel står murværket dels stænkpudset, dels berappet og med en carrygul plastikmaling. Under taget afsluttes langsiderne af en hvidmalet gesims med tre retkantede led. Tagrender af zink. Det halvvalmede tag er beklædt med grå bølgeeternit. På tagryggen er en blokformet skorstenspibe i gule sten. I den østre tagflade er en lille zinkklædt kvist med fladt tag. Alle vinduerne er udskiftede eller tilmurede, og som huset står nu er det uden arkitektonisk interesse. Langs hanen er et hvidmalet stakit. Mod syd langs hanen ligger pakhuset, som heldigvis ikke er omhygget. Det er grundmuret og har halvvalmet, teglhængt heltag med et lille udhængstag i hver side.
Over den høje sorttjærede, fremspringende sokkel står murværket stænkpudset og gulmalet, mod tag afsluttet af en hvid gesims med to retkantede led. Taget er lagt med røde, håndstrøgne vingetegl. Udhængstagene har rødmalet bræddebeklædning i siderne og på undersiden. Zinktagtenderne har indfældede nedløbsrør på hver side af udhængstagene. På hver langside under udhængstaget er en rødmalet port beklædt med brædder i sildebensmønster - ved den vestre er et trinbrædt, ved den østre er terrænet hævet. I hver overgavi siddet to 2-rammede vinduer med fire lave ruder i hver ramme. Vinduerne sidder i hvide murfalse med støbte, hvide sålhænke.


Hulsig Station (Foto: Johs. Bindslev)

Untitled  

Untitled  


  Top Home - Gå til Forsiden